sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Kävelyntäyteinen viikonloppu

Vapun johdosta meillä oli luonnollisesti pitkä viikonloppu. Perjantai kului rauhallisissa merkeissä:  valmistimme Hilda-Maijan kanssa kotitekoisen perunasalaatin, ostimme nakkeja ja lähdimme lähimpään puistoon juhlistamaan Vappua näiden eväiden ja serpentiinin kanssa. Palatessamme törmäsimme sattumoisin lähialueemme tapahtumaan, en ole oikein varma mikä tapahtuma oli kyseessä, mutta tarjolla oli kaikenmoista herkkua, tavaraa sekä Slam poetrya, eli lavarunoutta. Mielenkiinnosta käväisimme nopeasti sielläkin ja saimme mukaamme ilmaiseksi "viinilimpparia"(vissiinkin alkoholitonta viiniä muovipullossa, ei ole tullut vielä maistettua). 

Lauantaina tapasimme sitten "kylään" tulleet vanhempani. Prahan "asiantuntijoina" velvollisuutemme olikin sitten näyttää heille kaupungin suurimmat nähtävyydet ja ruokkia heidät parhaimmalla tsekkiläisellä perinneruoalla. Juuri tälle viikonlopulle sattuneet jääkiekon MM-kisat ja sunnuntaina Wolkswagen maratoni hidastivat kyllä rutkasti kiertelyämme. Praha on muutenkin turistintäyteinen viikonloppuisin, nyt ryysis oli siis kahta kamalampi. Ja tietenkään rajalliset voimani keppikävelyssä eivät kamalasti nopeuttaneet matkantekoa. 
Saimme kuitenkin lauantain aikana esiteltyä Old Town Squaren, Astronomisen kellon ja Tanssivan talon. Sunnuntaina kävimme pyörimässä jälleen Prahan linnan tiluksilla ja siellä kävimme äitini suureksi iloksi Lelumuseossa. 

Valkoinen riikinkukko Waldsteinin puutarhassa
Kuva: Hilda-Maija
Kuva: Hilda-Maija
Vartijanvaihto linnan porteilla.
Kuva: Hilda-Maija
Kuva: Hilda-Maija
Kuva: Hilda-Maija
Kuva: Hilda-Maija
Lelumuseon yläkerta oli varattu yksinomaan barbeille. Löytyi erilaisia barbeja ensimmäisistä 50-luvun barebeista ihan nykypäivään asti.
Kuva: Hilda-Maija
Kuva: Hilda-Maija
Kuva: Hilda-Maija
Kuva: Hilda-Maija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti