keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Mustetta ja pastelleja

Viikko alkoi maanantaina aika yllättävästi koulussa. Joku oli Vappuviikonlopun aikana varastanut koululta jonkin modeemin/tms, joka tarkoitti, ettei koulun koneilta päässyt yleiselle asemalle lainkaan eivätkä ne toimineet muutenkaan kovin hyvin. Tämä aiheutti kovaa härdelliä henkilökunnan kesken, koska koneet oli saatava toimimaan klo. 13 mennessä, että kirjoittavat oppilaat pääsisisvät tekemään loppukokeita. Tilanne ei ollut meillekään kamalan suotuisa, koska meille oli suunniteltu juuri photoshoppausta ja oman projektin työskentelyä. Emme voineet siis tehdä oikeastaan mitään, koska emme päässeet edes kirjautumaan koneille. Jouduimme sitten menemään tappamaan aikaa kylille, kunnes koneiden pitäisi taas toimia. Onneksi sitten päivällä tullessamme takaisin, koneet toimivat jo jotenkin, niin pääsimme iltapäiväksi tekemään töitä. Sain omassa projektissani kaikki viimeisetkin kuvat väritystä varten valmiiksi (noh, typografiaa lukuunottamatta).

Tiistaina iltapäivällä meille oli järjestetty ihan yksityistä omaa ohjelmaa ja opettajamme oli grafiikan  opettaja. Pääsimme jatkamaan kohopainoamme ja painatimme niistä värillisiä versioita. Ja koska olin ehtinyt jo viimeksikin painaa ja olin jälleen turhan nopea, opettaja antoi minulle mustetta ja pensseleitä. Lopputunnin sitten suunnittelin ja tein musteella typografiat teoksiini. 

Värilliset versiot grafiikastani
Typografiat.
Pitää vielä skannata ja muokata photoshopilla roimasti vinouksia ja muita pois.

Tiistai-iltana menimme taas Monikan kutsusta heidän suomi-iltamiinsa. Kasassa oli pienempi porukka, mutta se helpotti kommunikointia kaikkien välillä eli kaikki olivat siis osana samaa keskustelua. Kuumia keskustelunaiheita olivat mm.jääkiekko, metalliyhtyeet, suomalaiset miehet ja naiset sekä Tsekin huijaustaksit.

Keskiviikkona koulu alkoi taas iltapäivällä, meillä oli luvassa piirtämistä (ah, kerrankin taas ohjattua opetusta). Opettajana oli sama piirrustuksen opettaja, joka ei englantia puhunut, joten oppilaat olivat jälleen tulkkaamassa meille. Emme jatkaneet viimekerran temperamaalausta, vaan aloitimme ihan uuden tehtävän. Tehtävänä oli jälleen piirtää mallista kipsipäätä, mutta tällä kertaa pastelleilla ja piti käyttää ekspressiivisesti värejä. Jälleen nopeana tekijänä sain kolmen tunnin pituisella oppitunnillamme työn valmiiksi. Hieman haastavaa oli aloittaa ilman varsinaista luonnostelua eikä kommenttia tullut opettajalta mittasuhteista lainkaan. Oikeastaan muut oppilaat hieman naureskelivat meille, kun mittailimme toinen silmä ummessa ja kynä ojossa kipsipäätä, täällä ei mittailu ja piirroksen tiukka realistisuus tunnu olevan niin tärkeää. Ja kyllä muiden oppilaiden teosten tasosta huomasin, että tämä koulu ei painotu perinteiselle taiteelle vaan nimenomaan valokuvaukseen ja desingiin.


Tämän päivän teos.
Opettaja piti tästä erittäin paljon, mutta onneksi kehujen lisäksi sain häneltä myös pikkuneuvoja paranteluun. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti