torstai 21. toukokuuta 2015

"Se on eteenpäinmenoa" sanoi mummo, kun nenälleen kaatui

Taas hyvin niukka päivitys, koska koulussakäyntini on ollut tämän loppuajan hyvin vajavaista kuntoni takia. Jalka ei ole tässä vajaa parissa viikossa oikeastaan parempaan parantunut, vaikka tohtori sanoi, että niin pitäisi tapahtua. Enää en kyllä juokse täällä sairaalassa, vaan menen sitten Suomessa jos silloin on vielä tarve. Olen aivan toivoton tällaisen rasitusvamman kanssa, en vain osaa relata tarpeeksi vaikken edes kulkisi paljoa. Lisäksi täällä kulkemista on aika vaikea välttää, koska pitää kuitenkin käydä kaupassa ja ruokkia itsensä vaikkei kävisikään koulussa.

Torstaina olin koulussa, luvassa oli temperamaalauksen jatkamista. Pahaksi onnekseni tämä monen päivän uurastus, minä onnistuin nyt pilaamaan sen viimehetkillä. Ongelma tuli taustan kanssa, en saanut sävyjä kohdilleen ja paperi alkoi pettämään alta. Lisäksi hahmon varjostukset olivat liian tummia ja perussävy myös liian tumma. Kun sain opettajalta rehellistä kritiikkiä teoksesta, päätin itsenäisesti lyödä hanskat tiskiin. Toivonmukaan koko duuni lentää suoraan roskikseen, koska minulla ei ole kiinnostusta yrittää pelastaa sitä eikä meillä enää ole aikaakaan. Kuvaa en teoksesta ottanut, koska sieluparkani ei kestä näyttää sen rumuutta maailmalle.

Mutta kyllä sentään jotain hyvääkin on tapahtunut: Sain nimittäin oman projektini teokset kokonaan valmiiksi, jes! Maalaustunnin jälkeen menimme taas tietokoneluokkaan, minä hioin teokseni loppuun ja tallensin sopiviin tiedostomuotoihin printtausta varten. Teetätän niistä canvas-taulut näyttelyäni varten kesällä. 
Täysin tyytyväinen en näihin teoksiini tietenkään ole. Voisin mielelläni hioa vielä anatomiaa ja typografiaa sekä puhdistaa linjoja, mutta aika on tullut täyteen ja olen yrittänyt (lähemmäs)parhaani: Naiset ja herrat, ne ovat nyt tässä. Ehkä seuraavassa projektissa osaan taas paremmin.

Valmiit kuvat seuraavassa postauksessa, mukana linkit parempiin (suurempiin) versioihin. Ottakaa myös huomioon kuvia katsellessanne, että näiden teosparien kuuluisi oikeasti olla VIEREKKÄIN(esim.goth princess+pastelprincess), mutta bloggerin pirulainen ei anna minun laittaa niitä niinkuin kuuluisi.

1 kommentti:

  1. Ikävää että teos ei onnistunut. =( Niitä välillä sattuu. Onneksi muut ovat hyviä. Ja mikäs taiteilja sitä olisi, jos kaikkia töitään hyvinä pitäisi? Ei ainakaan kehittyvä taiteilija... Suomalaista Jean Sibeliusta... Toivottavasti olet toipunut jo parempaan kuntoon ja pääset loppuajasta nauttimaan lisää tuon hienon kaupungin annista. Hyvää vointia ja hauskuutta sinulle sisko! Näkemisiin ja kuulemisiin. :D

    VastaaPoista