perjantai 24. huhtikuuta 2015

Nykytaidetta ja photoshoppausta

Torstaina osallistuimme lyhyesti Antonín Kratochvílin (jälleen jokin kuuluisuus opettamassa meitä, nettisivut) pitämään valokuvauksen pajaan, joka piti sisällään pääosin oppilaiden reportaasikuvien kritiikkiä enemmän tai vähemmän ryhmässä. Kritiikki oli tsekeiksi, joten emme ymmärtäneet siitä paljoa mitään. Rento meininki jälleen ja Antonín vaikutti hyvin humoristiselta ja mielenkiintoiselta ihmiseltä. Hän on asunut Amerikassa muutaman vuoden valokuvannut paljon, joten hän puhui kyllä meille sujuvaa amerikanenglantia. 
Lyhyen pajan jälkeen lähdimme melko kuuluisaan nykytaidegalleriaan DOXiin, Antonín vei meidät ja yhden oppilaansa sinne ystävällisesti autollaan, lähinnä jalkani takia (ja säälipisteitä vaan ropisee taas). Hän myös maksoi meidät sisään galleriaan, siellä oli hänenkin kuviansa esillä. Koko taidenäyttelyn aiheena oli Brut Art ja teokset olivat hyvin mielenkiintoisia. DOX museona itsessään muistutti mielestäni hyvin paljon Kiasmaa, mutta oli paljon sokkeloisempi.

DOXin nettisivut

Teoksia taidenäyttelystä



Antonín ja mukanamme ollut oppilas lähtivät pian katsottuaan Antonínin näyttelyn itsekseen, mutta me kolusimme koko paikan läpi ja vietimme siellä melkein loppupäivän.
Ohitimme matkallamme kotiin hyvin houkuttelevan näköisen steampunk-henkisen clubin, täällä tulee varmasti käytyä vielä jonain viikonlopupäivänä viettämässä aikaa. 

Hauskoja tapestereita clubin ulkoseinillä

Steampunk härdellejä klubin pihalla.
 Molemmat laitteet liikkuivat jatkuvasti ja alemmassa vilkkui myös valoja.


Illalla Magdalenan suomea opiskeleva ystävä Monika oli kutsunut meidät Suomi-klubiinsa. Tapasimme yhdessä keskustassa ja hän vei meidät viihtyisään  kahvilaan aivan Old town squaren vieressä. Kahvilassa istui kahdessa pöydässä paljon ihmisiä ja kuten Monika kertoi aikaisemmin, kaikki puhuivat keskenään suomea (hyvin vaihtelevalla tasolla tietysti). Toisessa pöydässä istui myös heidän suomalainen opettajansa puhumassa selkeää suomea oppilailleen, nimeä en muista. Vasta tapaamisen päätteksi pääsimme puhumaan hänelle vähän, katujen suhinassa kuulin hänen olevan kotoisin Kuusamosta, Hilda-Maija taas kuuli että Tuusulasta. Jokatapauksessa, oli hyvin mielenkiintoista keskustella näiden opiskelijoiden kanssa ja kuulla näiden suomea. 

Perjantaina meillä oli photoshoppausta opettajan kanssa ja suurin osa tunnista kului siihen, kun opettaja viimeinkin, ah, kommentoi kuviamme ja muokkauksiamme. Saimme paljon rakentavaa kritiikkiä ja parantamisehdotuksia. Kuitenkin hän myös kehui paljon, miten hyviä kuvia olemme saaneet eikä huonoja oikeastaan ollut. Lopputunnista valitsimme jonkun onnistuneimmista kuvistamme ja teimme siitä kuvitteellisen julisteen.

Maki muokattuna

Alla reportaasikuviani muokattuna. Reportaasin tehtävänannon antanut opettajamme Liba Taylor sanoi aikaisemmin, että voisin tehdä koko sarjan punaisesta väristä, koska niin useassa kuvassani oli punaista. Niin myös tapahtui nyt.







Julisteeni.
En ole täysin tyytyväinen noiden pikkutekstien sommitteluun tai fonttiin, niitä täytyy hioa vielä.


2 kommenttia:

  1. Valokuvasi ovat hienoja, punainen toimii mainiosti. :D Eläinkuvat ovat myös mahtavia, myös ne käsittelemättömät. ;D Tuo steampunk club on varmasti hieno kokemus, toivottavasti pääsette käymään ja sisäosat ovat yhtä hienot kuin ulko-osa lupaa. Suomessa tällisia ei olekaan vielä ollenkaan, toivottavasti joskus tulisi...

    VastaaPoista
  2. Hauskasti olet korostanut vielä punaista.

    VastaaPoista